budget pizza

Recept För en bättre budget

Din budget är som en pizza

Missförstå mig inte. En pizza består av ett x antal ingredienser som du själv väljer. Du bestämmer vad som ska gå på pizzan, du bestämmer vad degen ska innehålla, om du t.ex. inte tål gluten så använder du inte dig av mjöl och om du är laktosintolerant så är det antingen laktosfritt ost eller ingen ost alls. Du är ju helt noga med vilka ingredienser du bakar din pizza med. Det borde vara exakt detsamma med din ekonomi. Du ska vara lika petig med din ekonomi så som du är med pizza. 

Håll koll på din ekonomi

Degen är helt enkelt basen i din privatekonomi. Du skulle aldrig äta en pizza med ingredienser du inte tål? Så varför ge din ekonomi något den inte tål? Att ha en bra överblick är en bra start och det har du genom att: 

  • Skapa en budget för fasta och rörliga kostnader: så som mat, hyra, hobbyn, resor, sparande, amortering av lån osv. 

Sitter du med olika krediter och lån så ska du smala dem på en plats, detta gör dig ekonomiskt stabil. 

Som en pizza

Pizza topping är viktig på en pizza och din ekonomi har också en form av topping. Hur mycket topping du väljer att ha på pizzan kan påverka konsistensen och smaken. Din ekonomi kan bli bra om du hittar balansen. Genom att se över din budget och försöka minska båda fasta och rörliga kostnader. Less is more som dem flesta säger. 

  • Mindre ingredienser på pizzan så som lägre kostnader i din budget ger mer smak och utrymme till mer pengar på sparkontot, längre semester och mer shopping. 

Att sänka dina rörliga och fasta kostnader gör så att du får en bättre kreditvärdighet och kan då ta större lån. Eftersom din inkomst blir mycket högre än dina utgifter. 

Svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *