För att kunna låna pengar genom Nordiclån måste du vara 18 år gammal. Du kan då låna allt mellan 10.000 och 50.000 kr. Detta beror på din inkomst och återbetalningsförmåga. Du får ett helt vanligt lån och en fast månadskostnad. 

Nordiclån erbjuder följande lån

Lånebelopp

10.000 - 50.000 kr

Ränta

7,92 - 21,60%

Återbetalningstid

12-80 månader

Min. Ålder

20 år

Värt att veta

Nordiclån krav

  • Åldersgräns på 20 år
  • Inkomst 150.000 kr/år 
  • Inga betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden 
  • Folkbokförd i Sverige

Nordiclån är en långivare som House of Banks samarbetar med, med stor glädje. För att kunna utnyttja erbjudandet som långivaren har, så är det viktigt att du som låntagare har bra och stabil ekonomi. Här kommer du kunna läsa mer om kraven och de olika fördelar som Nordiclån har. 

Mer för pengarna

Nordiclån erbjuder en vettig ränta, så du får verkligen mer för pengarna. Detta är dessutom ett lån utan säkerhet, du sätter inte din egendom som säkerhet för lånet. Och du signerar enkelt med BankID, detta lån är både smidigt och transparent. Din vardag blir enklare när du får pengarna utbetalda samma dag som lånet godkänns eller verkligen senast vardagen efter. 

betalningsfria månader

Med en långivare som Nordiclån så vet man att man är i bra händer. Just när du kan få betalningsfria månader så har du den trygghet som många andra långivare inte erbjuder. Du får dock inte utnyttja dessa betalningsfria månader under samma år. Så det är viktigt att du endast använder dem när det är nödvändigt. Du har upp till 80 månader att betala tillbaka lånet på. 

Höga krav

Det är ganska tydligt att kraven är höga när långivaren erbjuder betalningsfria månader och låg ränta. Men kraven är där så att du som konsument inte hamnar i en stabil ekonomisk situation. Du ska vara 20 år gammal för att som 18 åring kan du inte vara helt säker på att ett lån är ett smart beslut. Speciellt när många unga redan hamnar i skuldfällor pga alla smålån och smslån. En rimlig åldergräns är helt klart 20 år. Du får inte heller ha betalningsanmärkningar eller skulder hos kronofogden. Först av allt så är du inte en pålitlig låntagare om du har anmärkningar, då det betyder att du inte sköter dina betalningar och inte betalar dina räkningar i tid eller nånsin. Och det är för ditt eget bästa att inte kunna låna. För att kunna ta detta lån så ska din inkomst vara minst 150.000 kr om året och du ska också vara folkbokförd i Sverige.

Kreditprövning

Hos Nordiclån kommer du genomgå en sedvanlig kreditprövning med hjälp av UC. Så om du har många förfrågningar så kommer du inte kunna få detta lån beviljat. Eftersom många förfrågningar indikerar att du antingen har många skulder eller att ingen långivare anser dig vara pålitlig och därav måste du ansöka hos olika långivare då du inte får något lån godkänt. Så var noga när du ansöker och se till så att du  uppfyller alla krav innan du skickar iväg din ansökning. 

Avgifter

Majoriteten av långivare tar ut avgifter, och i samband med ansökningar som uppläggningsavgift. Och vid återbetalning antingen via autogiro eller vid återbetalning utan autogiro. Många tycker att det är orättvist men det är nästan omöjligt att hitta en långivare som inte tar några avgifter. Vissa långivare bjuder på uppläggningsavgiften, detta är bra, men så ska man hålla koll på när en sådan erbjudande och möjlighet dyker upp.