Här hittar du marknadens bästa företagslån

Lånebelopp

20.000 - 2.000 000 kr

Ränta

Individuell

Återbetalningstid

24 månader

Lånebelopp

10.000 - 2.000 000 kr

Ränta

Individuell

Återbetalningstid

1 - 24 månader

Lånebelopp

10.000 - 30.000.000 kr

Ränta

Individuell

Återbetalningstid

1 - 60 månader

Lånebelopp

50.000 - 2.000.000 kr

Ränta

Individuell

Återbetalningstid

36 månader

Hjälp ditt företag med att växa med vårt stora urval av företagslån. Du jämför och ansöker gratis utan bindning. Tveka inte att höra av dig till oss! Vi sitter redo och klara till att hjälpa.

Vad är ett företagslån?

Ett företagslån kan du ta om du driver ett bolag eller ska starta ett upp. Detta typ av lån kan du använda till olika ändamål. Det beror dock ibland på vad långivaren kräver. Ibland kan återbetalningstiden vara ganska kort så du kan inte riktigt använda lånet till ett långsiktigt eller stort projekt. Vissa långivare har bestämt i förväg vad du får använda lånet till. 

Du kan t.ex. ansöka om ett företagslån för att fylla på varulager, marknadsföra företaget, utbilda personal, rekrytera, hyra, köpa eller renovera lokaler, köpa maskiner eller utrustning eller till för att utveckla produkter och tjänster. 

Vissa långivare kräver ingen säkerhet för deras företagslån, medan andra kräver säkerhet eller personligborgen. Detta beror på vem du väljer att ansöka hos. Enskilda firmor har dock automatisk personligt betalningsansvar för eventuella skulder. 

Vilket företagslån ska jag ha?

Vilket företagslån du tar beror allra mest på vilket typ av bolag du driver, dessa olika långivare erbjuder antingen företagslån till alla bolagsformer eller till vissa utvalda. Detta beror på att vissa företag kan med största sannolikhet betala tillbaka lånet och har mer stabilitet. Men låt inte detta påverka dig, många långivare kommer att stötta och uppmuntra dig till att utveckla din verksamhet. 

Det är däremot viktigt att du vet med 100% säkerhet vilken typ av bolag du driver och kan dokumentera att du har en plan om att öka omsättningen med lånet. Det kan antingen vara genom att anställa personal för att öka försäljning eller produktion eller fylla på varuhuset eftersom försäljning har ökat och du ska möta konsumenternas behov. 

Läs på noga och jämför alltid innan du tar ett företagslån. Var inte rädd för att be om hjälp om du inte förstår. Med hjälp av undersökning och rådgivning kan du komma långt. 

Varför du ska ta ett företagslån

Du ska endast ta ett företagslån om du vet att det kommer hjälpa med tillväxt och omsättning. Du ska självklart våga investera i dina idéer, men inte om du kommer att skuldsätta dig. Just därför ska du ta och kolla noga efter ditt företags kreditbetyg. Så som privatpersoner har ett kreditbetyg som långivare får genom en kreditupplysning så har även företag det. Detta är för att säkra att långivaren får pengarna tillbaka i och i tid. Långivaren investerar på sätt och vis i ditt företag eller företagsidé.