Sveriges nationaldag

Nationaldagen även svenska flaggans dag kan firas på många olika sätt. Vi på House of Banks vill gärna tipsa om hur du kan fira Sveriges nationaldag! Sverige blev ett självständigt land den 6e juni då Kalmarunion upphörde och Gustav Vasa valdes till kung. Sverige är ett land som har massor att fira. 

Hur kan du fira dagen?

  • Picknick i parken – lyssna på musik och käka god mat med familj och vänner 
  • Hissa flaggan upp i trädgården och bjuda familjen eller vännerna på lunch eller middag 
  • Delta i festliga evenemang:
    • I Stockholm kan du besöka kungliga slottet eller se nationaldagsgaloppen (sänds även på TV) 
    • I Göteborg kan du besöka Slottsskogen (centrum för nationaldagens firandet), där kan du njuta av folkdans, musik och tal. 
    • I Malmö kan du vara på stortoget eller folketspark och besöka en konsthantverksmarknad eller höra på orkestern, se flaggparaden, lyssna på högtidstal osv. Malmö stad bjuder alltid på något spännande under nationaldagen. 

Vad firar vi?

Mycket har hänt i Sverige, både bra och dåligt. Men vi ska nu fira allt Sverige har uppnått, uppfunnit och utvecklat. Vi har så många författare, skådespelar, musiker, läkare, forskare, advokater, lärare osv att hylla. Samhället vi har skapat är något vi verkligen ska vara stolta över. Så hissa flaggan upp och ta del av festligheten. 

Sveriges nationaldag lån pengar

Viktigt att tänka på

Det är viktigt att respektera flaggan. Och visa hänsyn till grannar och andra människor du möter under nationaldagen. Musiken får inte vara alltför hög. Och om du ska igång och tända fyrverkerier så ska du se till att det är tillåtet där du håller dig och att du inte stör andra. 

Svar