samla lån och krediter samla lån

Bättre privatekonomi

Privatekonomi handlar om hur du bäst använder dig av dina pengar. Innan du kan börja spara pengar så ska du ta reda på din inkomst och utgifter. Detta är ett självklart första steg. Men det finns andra steg och åtgärder för att du ska kunna optimera din inkomst helt enkelt. Mycket av det handlar helt enkelt om att inte spendera pengar. 

Behöver du vara rik?

Enligt en undersökning från 2011, så kom forskare fram till att du inte behöver mer än 40.000 kr som inkomst varje månaden för att vara lycklig. Men om man nu kan få sin inkomst om den nu är mindre än det att känns som 40.000 kr så kan man väl uppnå samma lycka? 

Du behöver inte jaga lycka eller pengar. Du kan självklart jobba mer eller ta dig an ett extra jobb. Men det är inte värt all stress speciellt när du kan göra saker helt gratis med vänner och familj! Nöjen behöver inte kosta en förmögenhet. 

 

Saker du kan göra istället för att spendera pengar

Du kanske sitter hemma denna helg uttråkad. Bankkontot uppmuntrar inte dig heller. Du ska inte oroa dig. Det finns massor du kan göra för att förbättra din privatekonomi! 

 • Är vädret fint? Leta upp den vackraste plats vare sig det är en park, sjö eller skog och utforska! 
 • Läs en bok – ta den med till parken eller sjön! 
 • Hitta din nästa hobby? – Nu när du har tid över, varför inte utforska nya intressen? Det kan vara allt från att du målar tavlor, till att dyrka en ny sport. 
 • Ta online kurser! Majoriteten är gratis men de finns även många hjälpsamma video kurser på YouTube som du kan ta del av helt gratis. 
 • Lek turist i din hemstad! Ta reda på vad tursiter besöker och utforska det. 
 • Umgås med vänner – spelkväll, museum besök, utflykter till stranden, skogen, parken eller grilla ihop till middag. 

Saker du kan göra för att tjäna mer pengar

Nu har du kanske mer tid över, och kan ta denna tid till att tjäna lite mer pengar. Din privatekonomi kommer tacka dig! 

 • Står garaget och ser tråkig ut? Om du har lyckats samla på en massa skräp över åren så kan du nu hålla en loppis – samla ihop dina grannar, vänner och familj, och håll en stor loppis tillsammans! 
 • Sälj saker online – du slipper all krångel med loppis och behöver inte ens lämna ditt hem. 
 • Har du kunskap eller talang du kan lära av dig? Sälj dina färdigheter online! I form av ljudböcker, blogginlägg, videon osv. 
 • Ta online kurser (gratis) och utbilda dig inför ett extra jobb. Arbeta med ditt extra jobb under helgerna när du än får tid över.
 • Arbeta extra som konsulent – kan du hjälpa andra? Har du värdefulla tips och insikt i modern teknologi eller marknadsföring/handel? Så kan du hjälpa småföretag med diverse uppgifter och få konsulent uppdrag när det än passar dig! 
 • Dela reklam under helgerna – du får motion och tjänar lite extra cash. 

Så snart..

Så snart du har lyckats spendera mindre och/eller tjäna mer, så kommer du kunna känna av ekonomisk frihet då din privatekonomi kommer vara betydligt bättre. Du kommer även kunna låna pengar för att finansiera större drömmar. Du kan använda dig av privatlån och uppgradera bilen, boka drömresan och belöna dig själv med avslappning. Vi på House of Banks står redo för att hjälpa dig i alla lägen! Även om det kanske handlar om att samla lån för att lösa andra dyra smålån och krediter. Tack vare en förbättrad privatekonomi så kan du nu bli skuldfri! 

Källor: 

Svar