lån utan uc

Pengar räcker inte alltid till

Känner du ibland att du har inga pengar? Att din inkomst inte tar dig långt helt enkelt? Du har funderat på om du kan tjäna pengar online och om du kan tjäna pengar snabbt. Men inget lönar sig? Vi har samlat tips till dig som kanske tycker du är pank eller fattig. Vi kan hjälpa dig med att få kontroll över din privatekonomi och samtidigt ha utrymme till att ha kul och slappna av. 

snabblån mikrolån

Vad gör jag fel?

Vi har sett detta många gånger, våra kunder sitter med ett jobb, kanske fulltid eller deltid. De har i vilket fall som helst en inkomst. Och den inkomst är vanligtvis över medel. Men deras utgifter är extremt höga. De kanske har många olika lån och kreditkort som de inte samlat på en plats. De gör så att deras pengar och inkomst, går till att betala räntor och alla möjliga avgifter till många olika långivare. 

Vad du gör fel är kanske inte riktigt det. Men du väljer kanske att alltid unna dig något extra när du handlar mat eller shoppar. Du tänker den där kaffe eller korv du köper på pressbyrån inte alls är dyr. Men det hela blir dyrt i slutändan. Om du spenderar ca. 50 kr varje dag på pressbyrån så är det ca. 1250 kr på en månad och 15.000kr på ett år! Detta är mycket om du sitter med en inkomst på  80.000kr eller 240.000kr. Eftersom du har andra fasta utgifter som du måste sköta. 

Vad ska jag göra?

Det du ska göra är att skapa en budget! Du ska ha en max. gräns på hur mycket du får spendera på dig själv varje månad. Du kan alltid ta kaffe med hemifrån, du kan alltid baka kanelbullar eller köpa frusna på Ica eller Willys. En budget ska innehålla alla dina fasta utgifter, så du kan se vad du lägger pengar på varje månad. Om dessa utgifter är höga och du vill ha mer pengar för dig själv. Så ska du sänka dem. Du sänker fasta avgifter genom att välja billigare abonnemang till mobilen eller internet. Du flyttar till en billigare lägenhet. Du tar bussen eller cykeln oftare än bilen. Du kan samla dina snabblån i ett samlalån. Du räddar miljön och din privatekonomi! Längre ner kommer du få en samlad lista på alla tips när det gäller pengar. 

Men jag vill tjäna extra pengar?

Du kanske tror att du behöver mer än 1 jobb för att leva bra. Men i verkligheten så snart du börjar snåla till det med vissa saker så kommer du kunna lyxa till det med andra. Nedan hittar du en komplett lista på vad du kan göra för att få pengarna att räcka till och tjäna pengar. 

  • Lägg en budget på fasta och rörliga utgifter. Se till så du räknar med att du ska spara en hundralapp eller två minst varje månad. 
  • Om du bor hos dina föräldrar så kan du be dem om att ge dig några uppgifter så du kan tjäna extra pengar under t.ex. helgerna. 
  • Hör med grannarna i ditt område om de har behov för något hjälp, även om de är endast att klippa gräs, rengöring eller liknande. 
  • Rensa ditt rum, garage osv och sälj allt det du inte använder. Hyr ett bord på en loppis eller skapa ett konto på blocket, tradera osv. och sälj allt du verkligen inte har behov för. 
  • Sök extra jobb till helgerna, i små lokala butiker eller starta eget företag där du erbjuder tjänster. Så som klippa gräs, matlagning kurser eller läxhjälp osv. 
  • Köp och sälj olika värdefulla samlingsprylar. 
  • Sälja dina föremål via t.ex. Sefina. 
  • Erbjud grannar eller vänner hjälp med deras barn med läxor eller vara barnvakt. 

2 reaktioner på ”Pengar – Räcker inte alltid”

Svar