flygresor billiga flygresor prisjakt

Flygresor och semester på en budget

Flygresor är nog det första du googlar. Men först vill jag be dig om att ställa in din browser på privat läge. Billiga flygresor söker du kanske på istället. Men priserna är höga och det blir bara dyrare och dyrare ju mer du söker. Detta är på grund av att hemsidor registrerar dina besök och lagrar din aktivitet. Så om du visar intresse för en specifik resa mer än 1 gång innan du bokar så blir priset högre eftersom flygbolagen tjänar mer på det, och du vill boka resan så du har inget annat val än att betala extra. 

Hur får jag billiga flygresor då?

När du surfar på nätet i en privat webbläsare så kommer priserna förbli detsamma. Men om du tycker att det är fortfarande dyrt så har vi andra tips. Många av våra läsare, vänner och familj väljer att ta på en sista minuten resa. Dessa hittar du enkelt hos de olika bolag. Dessa resor säljs oftast billigt eftersom flygbolagen har tomma säten och hotellen har tomma rum. De vill hellre sälja resorna billigt än att det står tomt. Flygresor säljs billigt eftersom flygplanet ska ändå till destinationen och flygbolagen tjänar inte pengar på tomma säten. 

Sista minuten är inte billigt?

Att boka en sista minuten resa är billigt. Men dessa typ av resor nappas upp snabbt, så om man är på jakt efter något specifikt och hittar det så ska man snabbt boka det. Annars missar man de billiga flygresor som erbjuds. Dem flesta sista minuten resor lutar mot lite lyxigare erbjudanden. Du kan boka ett femstjärnigt hotell till en tredjedel av priset! Du ska dock verkligen vara på den bästa prisjakt där ute. Företag som Momondo och Skyscanner har oftast extremt billiga flygresor och det kan bli extremt billigt eller dyrt om du reser redan imorgon. 

Gratis flygbiljetter

Visste du att du kan samla ihop points till gratis flygbiljetter? Många kända bloggare använder sig av denna så kallade ’hack’. Det kräver dock disciplin och att man inte spenderar mer än sin inkomst. Du kan enkelt samla på en skuld du inte kan betala av om du inte är smart med dessa kort. Man ska även välja de kort som ger en poäng man kan använda till att boka flygresor med och/eller hotell. Till höger hittar du ett exempel på vad du kan göra för att få gratis flygbiljetter och billiga resor. 

Gratis flygresor

  • Skapa ett excel dokument där du skriver in de olika kreditkort du känner till och vilka erbjudanden de har. 
  • Fyll i dina uppgifter när det gäller intäkter och utgifter. 
  • Fördela dina utgifter över de olika kreditkort, de största utgifter bör gå på de kreditkort som ger dig flest fördelar i form av points eller liknande. 
  • Se till så du har koll på det hela och håll detta excel dokument uppdaterad. 

Genom att endast använda dessa kreditkort till dina fasta och rörliga utgifter och inte spendera mer än din inkomst så har du lyckats betala dina räkningar, fått bonusar, rabatter och poäng och kan boka dina flygresor. 

1 reaktion på ”Flygresor på en budget”

  1. Pingback: Res med ditt stjärntecken - Väduren - House of Banks

Svar