lån-pengar-bank

Vilka fördelar och nackdelar är där när det gäller Blancolån?

Det finns många olika lån som cirkulerar online och även offline! Man kan aldrig undgå att få erbjudanden hit och dit. Men man vet sällan vad det är man erbjuds. Om det är bra eller dåligt? Om det riskerar ens framtid? Och pressen av all reklam gör så man tar beslut utan att ha tänkt sig om! Därför har vi nu skapat denna blogg till dig där vi skriver om de olika lån där är så som samlalån, bolån, privatlån osv.

Här kommer du kunna läsa om de olika lån, både fördelar och nackdelar. Du kommer även kunna läsa om vad du definitivt ska undvika. Vi kommer utifrån vår egna erfarenhet så det kommer garanterat bli personligt. 😉 Men du ska veta att du inte står ensam och att det är okay att ta sin tid och tänka sig om!

Kom ihåg att alltid ta din tid när det gäller ekonomiska beslut
Kom ihåg att alltid ta din tid när det gäller ekonomiska beslut

Vi börjar med något som är populärt och enkelt att skaffa. Men inte alltid det bästa.

Du kanske känner till privatlån, lån utan säkerhet eller omstartslån, sms lån osv? Men ordet blancolån kan vara obekant eller skrämmande? Det kanske får dig att känna dig nervös och otrygg? Speciellt när alla långivare erbjuder det.

Om du står i en situation där du behöver låna pengar men har ingen aning om vad eller hur eller ens vilka typer av lån det finns. Och alla vill låna dig pengar för att det är ett win/win koncept. Så ska du läsa vidare. För detta är faktiskt något som gynnar dig.

Nu kommer vi till den stora fråga! Vad är ett blancolån?

  • Ett Blancolån är ett lån som vem som helt kan ta. Och det kan handla om 5 000 kr eller upp till 600 000 kr. Det är ett lån du kan ta utan säkerhet. Det betyder att du inte behöver sätta någon egendom i pant, så som bil, hus, båt osv.

Tänk dig om

Då många som söker lån via deras egna banker måste lämna någon form av säkerhet. Och det kan vara din bostad eller bil. Vi tycker att detta inte alltid är rättvist. För så snart du inte kan betala tillbaka så ska du sälja din egendom. Du måste även redovisa vad du tänkt använda pengarna till. Och det tycker vi är märkligt, ett privatlån ska vara privat.

  • Med ett blancolån lånar du pengar utanför din bana och behöver då inte blanda in bankrådgivare. Du bestämmer allt på egenhand, du bestämmer hur du ska spendera pengarna och du slipper pantsätta egendom. Så du slipper bli av med bostad osv.

Många kanske avråder dig från ett blancolån, då räntan kan vara högre, men många glömmer att räntan beror på inkomst, betalningsanmärkningar, återbetalningstid osv. Mer om ränta i ett annat inlägg.

Men allt har sina fördelar och nackdelar och man har rätten att välja efter sitt egna behov. Så önskar du att ta ett blancolån och du tycker det passar dig perfekt så satsa på det!

Vi anser att man förtjänar att vara självständig. Ett blancolån ger dig friheten du längtat efter. Eller rättare sagt du får din frihet tillbaka. Ingen behöver veta vad du gör med pengarna du lånar.

Svar