Lån med svag kreditvärdighet

Lånebelopp

2.000 - 20.000 kr

Ränta

39%

Återbetalningstid

1 år

Min. ålder

18 år

Mer information om Monetti hittar du under långivare eller genom att följa länken: Monetti

*Exempel: Kontokredit med nominell ränta 39%, uppläggningsavgift 350 kr, uttagsavgift 50 kr och aviavgift 45 kr. Lägsta månadsbelopp 250 kr. Prisexempel: Vid utnyttjad kredit på 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 21 359 kr (1 780 kr per månad). Effektiv årsränta: 56,7%. Det här är en högkostnadskredit. Notera att sen betalning kan orsaka skuldsättning. Behöver du hjälp kan du vända dig till budget- och skuldrådgivare i din kommun.

Lånebelopp

1.000 - 30.000 Kr

Ränta

3,275%

Återbetalningstid

1 år

Min. ålder

18 år

Mer information om Smspengar hittar du under långivare eller genom att följa länken: Smspengar

*Lån exempel: Ett uttag om 15 000 kr/12 mån/12 aviseringar/Uppl.avg. 320 kr/Avi.avg. 35 kr (35×12, totalt 420 kr)/Uttag.avg 49 kr/Månadsbelopp 1 750 kr (snitt)/Totalbelopp 20 996 kr/Rörlig ränta 39,3 %/ Effektiv ränta 56,73 %

 

Lånebelopp

10.000 - 30.000 Kr

Ränta

3,95-12,95%

Återbetalningstid

1 - 5 år

Min. ålder

20 år

Mer information om Slantar.nu hittar du under långivare eller genom att följa länken: Slantar.nu

*Individuell ränta är för närvarande 3,95−12,95 %. Inga avgifter när du ansöker online. Lånebelopp på 100 000 kr med återbetalningstid på 7 år ger en effektiv ränta på 4,02−13,75 % (dec. 2018), och månadsbetalning på 1365−1817 kr. Totalt belopp att betala blir då 114 622−152 564 kr (dec. 2018).

Hur ser din kreditvärdighet ut?

Innan du börjar ansöka om lån så bör du ta reda på din kreditvärdighet. Om du har svag kreditvärdighet så är det svårt att få lån beviljat, eftersom långivare anser att man inte har en bra återbetalningsförmåga och att man då inte är en pålitlig låntagare. 

Vi på House of Banks har dock samlat lån du kan ta trots svag kreditvärdighet. Så du kan slappna av. Men att ta ett lån med svag kreditvärdighet blir oftast dyrt. Du bör då förbättra din kreditvärdighet genom att sköta dina betalningar och inte få anmärkning. Videon till höger förklarar hur man får bättre kreditvärdighet, med tips av en medarbetare hos UC. 

lån utan uc

Låna med svag kreditvärdighet

House of Banks gör det möjligt för dig att ta ett lån med svag kreditvärdighet. Dessa lån du hittar på vår hemsida är utan UC. På så vis slipper du oroa dig mer, din kreditvärdighet påverkas inte av dessa lån. 

Vad är anledning bakom svag kreditvärdighet?

När du skickar en ansökan om lån hos en långivare så tar långivaren en kreditupplysning på dig. För att bedöma din kreditvärdighet. Varje gång du ansöker om ett lån hos en ny långivare så går dessa långivare och ser vem som tagit en kreditupplysning på dig också. Men de kan inte se om du har blivit beviljad eller nekad ett lån. Därför är det problematiskt, antingen så har du blivit nekad, så vill de inte heller låna dig pengar, eller så tror de att du kanske har redan tagit alla dessa lån och har då inte råd att ta fler.Detta gör så att det är svårt att ta ett lån. Svag kreditvärdighet är resultatet. 

Kan jag låna med svag kreditvärdighet?

Lån med svag kreditvärdighet är möjligt tack vare lån utan UC. Dessa lån är utan kreditupplysning hos kreditupplysning företag. Detta är perfekt till dem som förr hade problem med att betala räkningar i tid men har nu en förbättrad återbetalningsförmåga, problemet som står mellan dem och ett privatlån är att betalningsanmärkningar inte har gått ut. Men så snart anmärkning går ut så är ens kreditvärdighet tillbaka till normalt. 

Varför det är dyrt att ansöka med svag kreditvärdighet

Lån utan UC är vanligtvis dyra detta beror på att långivare som erbjuder dessa typ av lån antar att man har svag kreditvärdighet när man ansöker.

Man bör endast söka dessa typ av lån om ens kreditvärdighet verkligen är svag. Dessa lån bör undvikas om man har få kreditförfrågningar eller om man inte har bråttom med att få pengar på kontot.

Svag kreditvärdighet kan bli svagare om man tar sig an ett lån utan UC och sedan slarvar med att betala tillbaka den. Man kan riskera få fler anmärkningar och slutligen hamna hos kronofogden. Därför rekommenderar vi att man endast tar snabblån när det närmar sig lönedag. Detta är för att man ska kunna använda sig av de olika erbjudanden med räntefria dagar och slippa betala mer än vad man borde för denna typ av lån utan UC. 

Hur snabbt kan jag få mitt lån utbetalt?

Lån med svag kreditvärdighet är oftast dyra, men snabba. Lån utan UC brukar även kallas för snabblån. Fördelen med dessa lån är att du kan få pengar nu. Återbetalningstiden brukar högst vara 1 år, men många långivare har börjat förlänga den. 

 

Snabblån betalas vanligtvis ut direkt eller inom 1 timme. Vissa långivare betalar endast ut under arbetsdagar medan andra ger besked och betalar ut oavsett tidpunkt eller dag. Detta medför en högre ränta. 

 

Utnyttja räntefria dagar och studera de olika lån och långivare innan du ansöker. 

Snabblån

Är du i akut behov av pengar? Kanske du har en räkning att betala? Snabblån är ditt bästa alternativ. Du får pengar direkt på kontot, ansök med hjälp av BankID och få pengar direkt. Pengar på knappt 1 minut. Och detta är tack vare alla långivare som arbetar 24/7 på att ge deras kunder exakt vad de vill. Ett snabblån är sällan billig, men vi erbjuder billig lån, eftersom vi har samlat långivare från hela Sverige, just för att underlätta för dig. Idag kan du ta ett billigt snabblån utan UC. Du som söker lån med svag kreditvärdighet har också en chans att ta del av de billig lån vi erbjuder. 

Du kan också ansöka om billig privatlån om du har förbättrat din kreditvärdighet. På så vis kan du låna upp till 600.000kr. Du får göra vad du än vill med pengarna. Detta är endast en av de fördelar man kan få när man ansöker om privatlån. 

Fördelar med snabblån är att det går snabbt att ansöka och få pengar direkt. Oftast inget UC, fast månadskostnad och du kan låna igen så snart du betalat det hela tillbaka. Och finns även möjlighet att höja beloppet om du sköter dina betalningar. Snabblån är till dem som behöver pengarna och har utrymme till att betala tillbaka när det är dags för det. 

Svag kreditvärdighet - Finns det skillnad på snabblån, smslån, mikrolån och smålån?

När man tar ett lån med svag kreditvärdighet så förknippas det oftast med ett smslån. Men de flesta långivare som erbjöd smslån är nu dem som istället erbjuder snabblån och mikrolån. Detta är för att konsumenter ska undvika att hamna i ekonomiska svårigheter. Och för att dessa lån inte alltid ska vara tillgängliga till ungdomar. 

Smslån har sina fördelar. Du kan få pengarna direkt och betala räkningar och fakturer utan några problem. Räntan är dock vanligtvis extremt hög. Och du får inte 30 dagars räntefri kredit, utan det är ibland 5-10 dagar. Smslån är tuffare än mikrolån och snabblån. 

Vi på House of Banks rekommenderar att man endast tar ett smslån när det finns utrymme för återbetalning. Och snabblån och mikrolån är ett mycket billigare alternativ som fungerar på exakt samma sätt. Pengar inom 1 timme, eller så snart din ansökan är godkänd, men du får vanligtvis besked direkt.  Smslån, mikrolån och snabblån är smålån. Om summan är över 50.000 kr så är det ett privatlån. 

smslån,snabblån,lånmedsvagkreditvärdighet

Privatlån

Ett privatlån är ett lån du kan ta utan säkerhet, det betyder att du inte ska sätta någon egendom i pant hos långivaren när du ansöker. Du har rätt att använda lånet till vad du än vill och långivaren får inte ställa några frågor. Ett lån utan säkerhet är bra till konsumenter som inte har bostad, bil eller annan egendom de kan sätta i pant. Men detta resulterar i en lite högre ränta än genomsnitt. 

Privatlån kan du få på allt mellan 5000 och 600.000kr, räntan kommer variera. Räntan bestäm av långivaren, oftast finns det en fast ränta. Men vanligtvis så tar långivaren en kreditupplysning när du ansöker om ett privatlån. Om du vill ha detta lån med svag kreditvärdighet så kommer räntan vara hög, eftersom långivaren ser en risk på att du kanske inte kommer betala tillbaka eller inte kommer betala tillbaka i tid. Sköter du dina betalningar så kan du be långivaren om att sänka räntan baserat på det. 

House of banks erbjuder privatlån från en mängd olika långivare. Du jämför och ansöker gratis och får svar direkt eller nästa vardag. Vi rekommenderar att man tar en kreditupplysning på sig själv innan man ansöker om privatlån, detta är för att säkra att man har bra kreditvärdighet och inte får flera onödiga förfrågningar som sänker ens kreditvärde. Att ta kreditupplysning på dig själv kommer inte påverka din kreditvärdighet. Du kommer få ett bättre överblick och om du blir nekad ett lån så kan du överklaga det och visa att du har bra kreditvärde och god återbetalningsförmåga. Med hjälp av våra verktyg kan du säkra dig ett bra lån med rimlig ränta. 

Varför har jag svag kreditvärdighet?

Där är väldigt lite som kan faktiskt göra så att du får svag kreditvärdighet, t.ex. många förfrågningar, obetalda räkningar, aktiv skuld hos kronofogden osv. 

Hur kan jag förbättra min kreditvärdighet?

Din kreditvärdighet blir bättre när du sköter dina betalningar. Det betyder att du ska betala räkningar i tid, inte ansöka om många lån och krediter på en och samma gång. Inte ha betalningsanmärkning, aktiva skulder hos kronofogden, och inte ansöka om lån där du får förfrågningar. 

Låna pengar direkt

Du kan låna pengar direkt och låna pengar snabbt. Detta är på grund av att dessa lån som beviljas trots svag kreditvärdighet inte tar en kreditupplysning, de sparar tid på att inte ha ett samarbete med uc, och på att istället lägga deras fokus på att du ska få pengar snabbt. 

Vad är kredit

Kredit är en summa pengar du kan låna av en bank, långivare eller privatperson. Det kan också fungera i form av att du spenderar pengar du inte har ännu men ska sedan betala tillbaka det. T.ex. med ett kreditkort har du en kredit på allt mellan 10.0000kr och 100.000kr. Du handlar på krita så att säga. Du ”spenderar” dessa pengar så som du har dem men du har dem först när du får lön utbetalat egentligen. Kredit är som ett lån, men kredit är ofta alltid tillgänglig så snart du betalar tillbaka på den. Det kan antingen vara i form av ett online kredit eller ett fysiskt kreditkort. 

Värdighet

Värdighet eller rättare sagt kreditvärdighet är en term som många långivare och banker använder sig av. Detta handlar allra främst om du är värdig en kredit eller ett lån. Om du har en bra återbetalningsförmåga osv. Din kreditvärdighet bedöms genom en kreditupplysning. Ibland kan du inte ta ett lån med svag kreditvärdighet. Just därför har vi samlat lån med svag kreditvärdighet här. Så nu kan du låna trots dålig eller svag kreditvärdighet. Det betyder att du kan ta ett lån trots många uc förfrågningar också! 

Hur kan du förbättra din kreditvärdighet

Genom att sluta låna! Men så enkelt är det faktiskt inte, därför ska du jobba hårt på att inte ansöka om flera lån och krediter. Din kreditvärdighet försämras för varje kreditupplysning eller så kallad förfrågan som tas. Du kan även förbättra din kreditvärdighet genom att betala dina räkningar i tid och genom att lösa skulder och krediter genom ett uppsamlingslån

Vad som kan negativt påverka din kreditvärdighet: 

  • Många förfrågningar hos UC – men så kan du ansöka om lån med svag kreditvärdighet utan uc här
  • Att fortsätta ansöka om lån trots många förfrågningar, om en långivare tar en kreditupplysning på dig hos UC så sitter den där i 12 månader. 
  • Att ha många skulder och obetalade räkningar.
  • Att ofta köpa saker och ting på delbetalning hos butiker.

Lån utan kreditvärdighet

Om du har på något sätt sänkt din kreditvärdighet så har du säkert upplevt hur mycket svårare livet plötsligt blev. Detta ska inte oroa dig, eftersom House of Banks Sverige erbjuder lån med svag kreditvärdighet. Vi erbjuder även lån till dem som har en kreditvärdighet som är hög. Hos House of Banks kan du låna pengar få dem direkt. Detta beror på att våra långivare har snabb utbetalning då summorna oftast är låga. Så du kan låna pengar direkt på kontot, även om din kreditvärdighet är svag. 

Förbättra din kreditvärdighet

Här hittar du tips på hur du kan förbättra din kreditvärdighet på långsikt. Det viktigaste du ska tänka på är att du inte ska ansöka om flera lån. Din kreditvärdighet hänger ihop med de antal förfrågningar du har. Har du många förfrågningar hos UC. Så är det stor chans att din kreditvärdighet är svag. Du sänker dina chanser att få ett lån beviljat. du bör även sänka dina utgifter, så du kan bevisa att du har råd till ett lån.